Tehnologia Xenex pentru dezinfecția infecțiilor nosocomiale a fost implementată cu succes la Spitalul Municipal "Dr. Aurel Tulbure" Făgăraș, în perioada iunie-iulie 2019. 

Spitalul din Făgăraș este cea de-a treia unitate spitalicească din România care deține roboți americani de ultimă generație pentru combaterea infecțiilor nosocomiale, compania noastră fiind UNIC distribuitor in România. Prima unitate spitalicească a fost Spitalul Clinic "Dr. Victor Babes" (1 robot Xenex), iar cea de-a doua Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului Prof. Dr. Alfred Rusescu (4 roboți Xenex).

Achizitionarea celor doi roboți ( denumiți Zoe și Pauletta) de către spitalul Făgăraș s-a realizat  printr-un proiect finanțat în proporție de 90% de Ministerul Sănătății și de 10% de Primăria Făgăraș.

În data de 3 iulie 2019, a fost realizată prima demonstraţie a noului echipament, unul dintre roboţi a fost pus in funcțiune și a  dezinfectat cu succes o încăpere de la etajul IV în prezenţa presei, a reprezentanțiilor spitalului cât și a dl. Primar Gheorghe Sucaciu. 

Reprezentanții spitalului  își doresc ca şi alte spitale din judeţul Braşov să îşi achiziţioneze astfel de aparate, și fac o invitaţie către orice autoritate publică (Consiliul Judeţean, primării, spitale) să vină şi să vadă cum funcţionează roboții.

Sat Călugăreni, Comuna Călugăreni, Șoseaua Bucuresti-Giurgiu, Nr. 2A, Județ Giurgiu Telefon: +40 21 420 54 93
Email: office@sanimed.ro

Urmareste-ne pe